Bebek Giyiminde Mavi Pembe Renk Ayrımı Nasıl Başladı?

Bebek giyiminde Mavi ve pembe gibi renklerin cinsiyet ayrımı için kullanılması, tarih boyunca değişiklik göstermiştir. Çok eski dönemlerde, bebeklerin cinsiyeti belirgin olmadığı için genellikle beyaz veya nötr renklerde giydirilirdi. Ancak, 20. yüzyılın başlarına doğru, renklerin cinsiyet belirtmek için kullanılmaya başlandığı düşünülüyor.

Mavi ve pembe renkli kıyafetlerin cinsiyet ayrımında popülerleşmesi 20. yüzyılın ortalarına doğru oldu. 1920’lere kadar, Amerika Birleşik Devletleri’nde pembenin genellikle erkekler için uygun bir renk olarak kabul edildiği biliniyor. O dönemde pembe, güçlü bir renk olarak görüldüğü için erkek bebekler için tercih ediliyordu. Mavi ise daha narin ve nazik bir renk olarak kabul edildi ve genellikle kız bebekler için tercih edilirdi.

Ancak, bu renklerin cinsiyetle ilişkilendirilmesi kesin bir kural değildi ve zamanla değişime uğradı. Kızlarda mavi renk yerine pembe kullanılmaya başlamasında o dönem audrey hepburn’ün oynadığı funny face filminin etkili olduğu düşünülüyor. 1970’li yıllardan sonra artan kapitalizmle birlikte seri üretim tüketimi artırdı ve kız bebeğe erkek bebeğe özel ayrı ayrı kıyafetler üretilebilir duruma gelindi.

 20. yüzyılın sonlarına doğru ve 21. yüzyılın başlarında, örneğin kız bebek tulumlarında, bebek elbiselerinde genellikle pembe kız bebekler için kullanılan bir renk olarak kabul edilirken, erkek bebek tulum, erkek bebek takım, erkek bebek zıbın gibi kıyafetlerde mavi tercih edilen bir renk olarak kalmıştır. Bu tercihler, toplumun değişen algıları ve moda trendleriyle birlikte sürekli olarak evrim geçirmektedir.

Günümüzde Bebek Giyiminde Trend Renkler

Bir yanıt yazın

Sepetim
Kapalı Dilek listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Ürünleri karşılaştır (0 Ürünler)
Ürünü Karşılaştır
Ürünü Karşılaştır
Ürünü Karşılaştır
Ürünü Karşılaştır
Kategoriler